fbpx
Diensten

Woningisolatie

U slaat veel vliegen in één klap

Twee op drie woningen nog onvoldoende geïsoleerd

In tijden van hoge energieprijzen, is woningisolatie nóg aantrekkelijker geworden. Investeringen om uw woning te verduurzamen zijn nog sneller terugverdiend. Met het isoleren van uw huis slaat u vele vliegen in één klap. U brengt uw maandelijkse energierekening fors omlaag, u hebt minder last van kou, tocht en vocht, u geniet van meer wooncomfort, uw woning stijgt in waarde én u levert door minder CO2-uitstoot een bijdrage aan het milieu. Verbouwingdirect.nl geeft u deskundig en eerlijk advies over nut en noodzaak van woningisolatie en zorgt voor een goed geïsoleerd huis.

Twee op de drie woningen in Nederland zijn nog onvoldoende geïsoleerd. Daarmee doen huiseigenaren zichzelf tekort. Milieu Centraal, de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie over milieu en energie voor consumenten, heeft berekend dat van geen naar goede isolatie € 1.600 tot € 4.000 per jaar kan schelen aan energiekosten, afhankelijk van het tarief dat je bij je energieleverancier betaalt. Bij ꞌnormale energieprijzenꞌ levert volledige woningisolatie een besparing van ruim 18% per jaar op. Met de huidige, torenhoge energietarieven is dat voordeel opgelopen naar ruim 40%.

dakopbouw

Dakisolatie en spouwmuurisolatie hebben hoogste rendement

Een slecht geïsoleerde woning verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Dakisolatie en spouwmuurisolatie hebben het hoogste rendement. Daarna volgen qua terugverdientijd vloerisolatie en gevelisolatie. Verbouwingdirect.nl adviseert u graag over de meest geschikte vorm van isolatie, want dit is niet voor elk huis gelijk. Bij de ene woning gaat er veel warmte via het dak verloren, terwijl bij de andere woning de muren de zwakke schakel qua warmteverlies zijn.

Subsidie

Landelijke subsidie voor woningisolatie

Woningisolatie is een eenmalige investering, maar de besparing als gevolg van de isolatiemaatregelen ziet u elke maand terug op uw energierekening. Er is bovendien een landelijke subsidieregeling voor isolatie van uw huis. Onder voorwaarden kunt u tot 30% van de kosten terugkrijgen. Huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen daarnaast tegen een lagere rente geld lenen op de woning te isoleren.

Slimme isolatie

Warmte in huis vasthouden en tocht buitenhouden

Verbouwingdirect.nl is gespecialiseerd in het verbouwen, renoveren en restaureren van woningen, appartementen, herenhuizen, boerderijen en monumentale panden. Deze werkzaamheden kunnen perfect worden gecombineerd met een dakisolatie of andere isolatiemaatregelen die ervoor zorgen dat de warmte in huis beter wordt vastgehouden én er minder koude tocht van buiten naar binnen komt. Met goede woningisolatie heeft u ook minder geluidsoverlast en minder kans op vochtproblemen in uw woning.

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan