fbpx
Diensten

Uitbouw van uw woning

Een uitbouw creëert extra ruimte in uw woning. Zelfs als u maar een meter uitbouwt kan dat enorme invloed hebben op de ruimte die u daar ervaart. Soms is het precies voldoende om de woonkamer ruimer te maken of te voorkomen dat de keuken krap aanvoelt.

We realiseren allerlei soorten uitbouwen aan woningen, vaak aan de achterkant. Dus denkt u aan een uitbouw om de huidige gevel op te schuiven? Net als wanneer u denkt aan een houten of een glazen uitbouw kunnen we u daarmee goed helpen. We verruimen bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken of een ander deel van de woning.

Let op: denkt u aan een aanbouw of twijfelt u over het verschil tussen een uitbouw en een aanbouw? Een uitbouw schuift de huidige gevel op naar de nieuwe positie. Een aanbouw is in de letterlijke zin een ruimte die los staat van de huidige woning. U betreedt de aanbouw via een deur of via buiten. Een uitbouw zit aan de woning vast, dus deze maakt de huidige woning ruimer.

Aannemer Naarden
Onze expertise

Aan de achterkant van de woning

Een uitbouw aan de achterkant van de woning is het meest gebruikelijk. Door de gevel een meter of verder op te schuiven creëert u meer ruimte voor de woonkamer, de keuken of een andere ruimte.

U verruilt een deel van de tuin voor extra vierkante meters bij u binnen. In Nederland leven we vooral binnen. Dat betekent dat u daar het grootste deel van het jaar veel plezier van heeft. Bovendien draagt een uitbouw van de woning bij aan de waarde daarvan, dus verdient u de investering eigenlijk altijd dubbel en dwars terug.

Geniet van een grotere woonkamer

De uitbouw van bijvoorbeeld de woonkamer levert een aantal fijne voordelen op:

 • Meer ruimte
  Met de uitbouw realiseren we meer ruimte. Stel dat u maar een meter uitbouwt, over een breedte van 5 meter. Dat levert direct 5 vierkante meter extra ruimte op. Ten opzichte van 55 vierkante meter leefruimte op de begane grond betekent dat een uitbreiding van bijna 10%! Een uitbouw van 2 meter levert dan zelfs een uitbreiding op van bijna 20%!
 • Royalere lichtinval
  Zowel de glazen uitbouw als andere soorten uitbouwen bieden de mogelijkheid om (veel) meer licht naar binnen te laten vallen. In dat geval ís het daadwerkelijk ruimer, en vóelt het vervolgens nog veel ruimer.
 • Zonder vergunning
  Een uitbouw aan de achterkant van de woning is vergunningsvrij mogelijk tot 2,5 meter. Houd er rekening mee dat de uitbouw niet hoger mag zijn dan de bestaande woning, tot maximaal 4 meter. Wij kennen de voorwaarden om vergunningsvrij uit te bouwen, dus daar vertellen we u graag meer over.
 • Investering in het huis
  Een uitbouw is een investering in de waarde van uw huis. De woning wordt meer waard. Zo verdient u de uitbouw eigenlijk altijd eenvoudig terug.
 • Met hypotheek financieren
  De uitbouw kunt u net als andere verbouwingen van het huis financieren met een (verhoging van de) hypotheek. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
alles is mogelijk

Uitbouw van uw woning: de kosten

We zijn benieuwd naar uw wensen als het gaat om de uitbouw van uw woning. Op basis daarvan brengen we u graag een vrijblijvende offerte uit. Zo weet u vooraf wat de uitbouw zal kosten.

Heeft u nog vragen over een uitbouw van uw woning? Neem telefonisch, via e-mail of het online contactformulier contact met ons op. We horen graag van u.

dak-verbouwen-img2@0,5x
Voorkom problemen

Kosten van een dakopbouw op plat of schuin dak

Bent u benieuwd naar de kosten van een dakopbouw op een plat of schuin dak? Dat hangt samen met wat we precies voor u realiseren. We bespreken vooraf de mogelijkheden en schatten dan natuurlijk de kosten in. Een vrijblijvende offerte geeft precies aan wat de kosten zijn en wat we daarvoor realiseren. Tip: in veel gevallen kunt u de dakopbouw financieren met een (verhoging van de) hypotheek.

Heeft u nog vragen over een dakopbouw op een plat of schuin dak? Neem telefonisch, via e-mail of het online contactformulier contact met ons op. We horen graag van u.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over het renoveren van uw dak?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan