fbpx
Diensten

Rijksmonument verbouwen

Bent u eigenaar van een rijksmonument waar u trots op bent en dat u in perfecte staat wilt houden?

rijksmonument-verbouwen-img1@0,5x
Onze expertise

Benieuwd waarom wij het verschil maken?

De rijksmonumenten in Nederland hebben vanwege hun bijzondere uitstraling, cultuurhistorische waarde of betekenis voor de wetenschap een beschermde status. Dat betekent dat er wettelijke spelregels zijn voor het verbouwen, renoveren of restaureren van het monumentale pand. Het is verstandig om hiervoor een expert in te schakelen. Verbouwingdirect.nl heeft specialistische kennis en ruime ervaring met het weer in topconditie krijgen van een rijksmonument. Van woningen, boerderijen, kastelen of forten tot molens, kerken, musea of fabrieken. Dit scheelt u tijd en geld én het levert u meer kwaliteit op.

Rijksmonument verbouwen met passie, vakmanschap en historisch respect

Verbouwingdirect.nl is uw professionele en betrokken aannemer voor een hoogwaardige verbouwing, renovatie of restauratie van uw rijksmonument. Onze gepassioneerde en ervaren specialisten combineren ambachtelijk vakmanschap en precisiewerk met originele bouwmaterialen en moderne technieken, waarbij de historische details en kenmerken worden gerespecteerd.

De mogelijkheden bij een rijksmonument verbouwen zijn beperkter dan bij panden zonder monumentale status. Het vooraanzicht van het gebouw mag bijvoorbeeld niet veranderen, maar een uitbouw of opbouw aan de achterzijde is onder voorwaarden mogelijk. Er is in vele gevallen een omgevingsvergunning nodig. Wij vragen deze voor u aan. Het interieur van het rijksmonument is niet altijd meer origineel en valt vaak buiten de beschermde status. Wijzigingen zonder constructieve aanpassingen (zoals het weghalen van een draagmuur) kunnen vergunningvrij worden uitgevoerd. Verbouwingdirect.nl kan uw rijksmonument perfect herinrichten, met een andere indeling. 

Financiele regelingen

Financiële regelingen om uw rijksmonument in goede staat te houden

Het wonen of werken in een rijksmonument is uniek en geeft een bijzondere sfeer en beleving. Een rijksmonument verbouwen, renoveren of restaureren vraagt tijd en toewijding en kost geld. Er zijn speciale financiële regelingen om uw pand van algemeen belang in goede staat te houden.

Heeft uw rijksmonument een woonfunctie? Dan kunt u een woonhuissubsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor de instandhouding van de monumentale onderdelen van uw pand. Er is een instandhoudingssubsidie beschikbaar voor eigenaren van monumentale molens, kerken, fabrieken of andere archeologische monumenten. Als u uw rijksmonument wilt restaureren, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een lening met lage rente van het Restauratiefonds.

rijksmonument-verbouwen-img2@0,5x
Portfolio

Recente rijksmonument verbouwingen

Verduurzamen

Uw rijksmonument renoveren en verduurzamen

Wilt u uw rijksmonument renoveren? Verbouwingdirect.nl past uw cultuurhistorisch waardevolle pand aan de eisen van de huidige tijd aan, zonder afbreuk te doen aan de historische uitstraling. Historisch en duurzaam gaan harmonieus samen. Duurzame maatregelen op het gebied van verwarming, isolatie, elektriciteit, brandveiligheid en water- en energiebesparing zijn met de juiste vergunning altijd mogelijk. Onze bouwkundig specialisten weten exact wat u allemaal kan en mag doen om uw rijksmonument te verduurzamen. Informeer naar de mogelijkheden.

Behoud van uitstraling

Rijksmonument restaureren met behoud van karakteristieke uitstraling

Verbouwingdirect.nl kan uw rijksmonument restaureren, waarbij recht wordt gedaan aan de oorspronkelijke staat van het gebouw. Wij maken gebruik van originele bouwmaterialen en technieken om uw pand of elementen daarvan in de oude staat terug te brengen. Dat kan de vervanging van kozijnen of ornamenten zijn, of van een deur of schouw. De restauratie vraagt ambachtelijk vakmanschap. Dan bent u bij ons aan het goede adres. De monumentale waarde van uw rijksmonument is na de restauratie nog intact. De karakteristieke uitstraling is hetzelfde.

Zoekt u een aannemer met verstand van en liefde voor het opknappen van rijksmonumenten, met behoud van de authentieke waarde? Verbouwingdirect.nl is uw deskundige partner in het verbouwen, renoveren of restaureren van uw rijksmonument. Neem vrijblijvend contact op met uw vragen of verzoeken. Bel (020 – 2101 088) of stuur een e-mail naar info@verbouwingdirect.nl. Wij staan voor u klaar.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over rijksmonument verbouwen?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan