fbpx
Diensten

Oud huis verbouwen

Een oud huis heeft een uniek karakter, een kleurrijk verhaal en veel charme. Een oude woning heeft echter ook altijd veel onderhoud nodig of verkeert in een matige bouwstaat.

oud-huis-verbouwen-img1@0,5x
Onze expertise

Ervaren waarom wij het verschil maken?

Een oud huis verbouwen, renoveren of restaureren is onafwendbaar en van belang om uw bijzondere woonstek duurzaam te behouden. Verbouwingdirect.nl weet als geen ander wat er bij het opknappen van een oude woning komt kijken. Onze bouwkundige experts denken met u mee over de aanpassingen, eventuele sloopwerkzaamheden, herindelingen, uitbreidingen en herstelwerkzaamheden als het oude huis cultuurhistorisch waardevol of monumentaal is.

Checken of de oude woning een monumentale status heeft

Alvorens er tot het oude huis verbouwen, renoveren of restaureren wordt overgegaan, dient er gecheckt te worden of de woning een speciale status heeft. Dus of het oude huis een rijksmonument, provinciaal of gemeentelijk monument is, dan wel een beeldbepalende woning is in een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Weet u dit niet zeker? Verbouwingdirect.nl controleert of uw droomhuis een monument is. Mocht dit het geval zijn, zijn er enige beperkingen voor het opknappen van de woning. Zo moet het exterieur van het oude huis in stand worden gehouden. Wij controleren bij het Omgevingsloket of een omgevingsvergunning nodig is of dat er een sloopmelding moet worden gedaan. De vergunning of sloopmelding kan direct na de check online worden aangevraagd.

raadpleeg een expert

Een oud huis verbouwen vraagt een bouwkundige blik

Een oud huis verbouwen heeft heel wat voeten in de aarde. De specialisten van Verbouwingdirect.nl kunnen goed inschatten welke werkzaamheden nodig en mogelijk zijn. En tevens garanderen dat de verbouw binnen de gestelde tijd en budget worden uitgevoerd. Wij kijken met een bouwkundige blik naar de onderhoudsstaat. En brengen in kaart hoe het staat met de draagstructuren, funderingen, vochtsituatie en eventuele houtrot, schimmels en zwammen.

U krijgt tevens antwoord of er sprake is van vervormingen, verzakkingen of barsten en of er ergens asbest in de constructie zit. Een oud huis verbouwen biedt u de kans de ruimtes te herindelen of de functie te veranderen, bijvoorbeeld van een eengezinswoning naar studentenhuisvesting. Of de woning te splitsen voor extra woonruimte.

oud-huis-verbouwen-img2@0,5x
Portfolio

Recente oude huis verbouwingen

Verduurzamen

Oud huis renoveren combineren met een forse verduurzaming

Bij een oud huis renoveren kan bijna altijd een flinke duurzaamheidsslag worden gemaakt. In de eerste plaats op het gebied van isolatie. Verbouwingdirect.nl brengt uw energielast fors omlaag met dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, het plaatsen van dubbel glas en het zetten van nieuwe kozijnen. Uw wooncomfort gaat omhoog, evenals de waarde van uw woning.

Heeft het oude huis nog een moederhaard? Wij zorgen voor aanleg van centrale verwarming met radiatoren (en eventueel voorzetplaten) en wij vervangen nog aanwezige koperen leidingen. De elektra wordt op orde gebracht. Mogelijk is een nieuwe groepenkast noodzakelijk en meer stopcontacten, zodat u op meer plaatsen in huis met uw mobiele apparaten of lichtsnoeren kunt inpluggen. Uw oude huis wordt aan de eisen van de moderne tijd aangepast. Ook de brandveiligheid wordt daarbij meegenomen.

Behoud van uitstraling

Oud huis restaureren met ambachtelijk vakmanschap

Wilt u een oud huis restaureren? Verbouwingdirect.nl brengt hierbij delen van het pand terug in de oorspronkelijke staat. Denk aan elementen als de gevel, ornamenten, deuren, schouw, het voegwerk of de lijstgoten. Deze werkzaamheden worden met ambachtelijk vakmanschap, grote precisie en liefde en respect voor de historie van het pand uitgevoerd. Onze experts beschikken over het inzicht in de bouwgeschiedenis, bouwconstructies en materialen uit de oude tijd om tot een authentieke restauratie te komen.

Meer weten over een oud huis verbouwen, renoveren of restaureren? Bel (020 – 2101 088) of stuur een e-mail naar info@verbouwingdirect.nl met uw vragen of verzoeken. Wij staan voor u klaar.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over het renoveren van uw oude huis?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan