fbpx
Diensten

Monumenten verbouwen

Het verbouwen, renoveren of restaureren van een monument is heel wat anders dan een reguliere opknapbeurt van een woning, bedrijfspand of openbaar gebouw. Het vraagt een bijzondere aanpak.

monumenten-verbouwen-img1@0,5x
Onze expertise

Ervaren waarom wij het verschil maken?

Verbouwingdirect.nl heeft de expertise en ervaring voor monumenten verbouwen, renoveren of restaureren. Onze bouwkundige specialisten hebben actuele kennis van de wet- en regelgeving op dit gebied. Zij transformeren uw monument naar de eisen van de moderne tijd, met behoud van het unieke, authentieke karakter van het historische pand.

Werkzaamheden monument met omgevingsvergunning of vergunningvrij

Voor een monument gelden andere regels dan voor een gewone woning. Het maakt uit of uw pand een rijksmonument, provinciaal of gemeentelijk monument is, of dat het een beeldbepalende woning in een beschermd dorps- of stadsgezicht is. Voor een monument verbouwen, renoveren of restaureren is meestal een omgevingsvergunning nodig. Verbouwingdirect.nl checkt dit bij het Omgevingsloket. De vergunning kan direct na de check online worden aangevraagd. Diverse werkzaamheden zijn vergunningvrij, zoals schilderwerk in dezelfde kleur, herstel van kozijnen, ramen, deuren en pleisterwerk en vervanging van kapotte ruiten of dakpannen door hetzelfde type.

raadpleeg een expert

Monumenten verbouwen voor meer comfort, met behoud van historische context

Een monument heeft historische, culturele en emotionele waarde. Verbouwingdirect.nl houdt bij monumenten verbouwen maximaal rekening met de historische context én met het comfort en de gemakken van deze tijd. Vaak zijn monumenten aan de buitenkant beschermd en is de binnenkant minder origineel. Het herinrichten van het interieur met een andere indeling van de ruimtes is toegestaan en een van onze specialisaties.

Wij kunnen bij een verbouw bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer realiseren, andere authentieke deuren plaatsen, plafonds verlagen en wanden uitbreken. Wij ontzorgen u volledig met installatie-, stukadoor-, timmer- en schilderwerk, evenals dak-, zink- en loodgieterswerk. Wij kunnen ruimtes met een speciale functie creëren en ruimtes splitsen voor extra woonplek.

monumenten-verbouwen-img2@0,5x
Portfolio

Recente monument verbouwingen

Vakmanschap

Monumenten renoveren met oog voor detail en de eisen van deze tijd

Verbouwingdirect.nl heeft bij monumenten renoveren oog voor detail. De originele kenmerken en bijzonderheden worden hersteld en blijven zoveel mogelijk behouden. Tegelijkertijd wordt het gebouw aangepast aan de eisen van deze tijd. Verduurzaming is daar een belangrijk onderdeel van. Wij helpen u met dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, het plaatsen van dubbel glas en het zetten van nieuwe kozijnen. Uw energielast gaat omlaag en uw wooncomfort en woningwaarde gaan omhoog. Daarnaast treffen wij duurzame maatregelen op het gebied van verwarming, elektriciteit, ventilatie en brandveiligheid.

Monumenten bestaan uit historische constructies, authentieke materialen en gedetailleerde afwerkingen die sterk afwijken van nieuwbouw. Verbouwingdirect.nl brengt als gespecialiseerd restauratiebedrijf uw pand in oorspronkelijke staat terug, met oog voor klassieke stijlelementen. Of wij nu de schouw, ornamenten, gevel, deuren, sierlijsten, kozijnen of vensterbanken restaureren, u kunt rekenen op een behandeling met kennis van zaken. Ambachtelijk vakmanschap, precisiewerk en liefde voor cultuurhistorisch erfgoed gaan bij ons hand in hand.

Subsidies

Verschillende subsidies voor het verfraaien van uw monument

Monumenten verbouwen, renoveren of restaureren kost veel tijd, energie en geld. Er zijn vanuit de overheid diverse subsidies beschikbaar voor eigenaren van monumenten, zoals voor onderhoud, instandhouding of herbestemming. Heeft u een rijksmonument met woonfunctie? Dan komt u in aanmerking voor een woonhuissubsidie. Er is een instandhoudingssubsidie beschikbaar als het om een kerk, fabriek, molen of ander archeologisch monument gaat. Als u uw rijksmonument een nieuwe bestemming geeft, kunt u mogelijk gebruikmaken van een herbestemmingssubsidie. Verder zijn er subsidies voor gemeentelijke monumenten en provinciale monumenten.

Meer weten over de mogelijkheden van monumenten verbouwen, renoveren of restaureren? Bel (020 – 2101 088) of stuur een e-mail naar info@verbouwingdirect.nl en wij komen voor u in actie.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over het renoveren van uw monument?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan