fbpx
Diensten

Herenhuis verbouwen

Woont u in een historisch herenhuis of hebt u net een statig oud herenhuis gekocht, dat gezien de onderhoudsstaat flink moet worden opgeknapt?

herenhuis-verbouwen-img1@0,5x
Onze expertise

Ervaren waarom wij het verschil maken?

Maak uw herenhuis verbouwen, renoveren of restaureren eenvoudig en betaalbaar met het inschakelen van een ervaren, betrokken bouwexpert. Verbouwingdirect.nl brengt uw project tot een succesvol einde. U geniet in een herenhuis met karakter, dat klasse en elegantie uitstraalt.   

Herenhuis verbouwen met andere indeling of andere functies

Een herenhuis bestaat uit twee volledige woonlagen en een zolder. Het kan zowel een vrijstaand huis als een rijtjeswoning zijn. Het herenhuis heeft doorgaans de kenmerkende jaren 30-stijl, met een rechte indeling, hoge kozijnenpartijen en grote ramen. Het schuine deel van het dak begint pas ter hoogte van het plafond van de eerste verdieping. Dergelijke huizen hebben meestal hoge plafonds en veel ruimte. Door de grote inhoud is een uitbreiding van het pand niet altijd nodig.

Een herenhuis verbouwen biedt alle mogelijkheden voor herinrichting, waarbij het pand een andere indeling krijgt. Verbouwingdirect.nl kan bijvoorbeeld een woonkeuken, loungeruimte, speelkamer, hobbyruimte of thuiswerkplek creëren door ruimtes anders in te richten. Onze ervaren en vakkundige bouwkundige medewerkers kunnen tevens de functie van uw herenhuis veranderen, bijvoorbeeld door naast het woongedeelte een bed & breakfast te realiseren of het pand om te bouwen voor studentenhuisvesting. De woning kan ook worden gesplitst om meer woonplekken te realiseren.   

raadpleeg een expert

Er komt heel wat kijken bij een herenhuis renoveren

Voor uw herenhuis verbouwen, renoveren of restaureren is meestal een omgevingsvergunning nodig. Verbouwingdirect.nl controleert dit voor u bij het Omgevingsloket. De vergunning kan direct na deze check online worden aangevraagd. Een herenhuis renoveren is vaak veel werk en kost veel tijd. Wij hanteren een strakke planning met budgetbewaking, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Er komt heel wat bij de renovatie kijken. Er kan sprake zijn van afbladderende verf op de muren, enkel glas, ouderwetse patronen, een onpraktisch indeling, versleten vloeren, verouderde elektriciteits- en waterleidingen en een niet-geïsoleerd dak. Het zijn allemaal zaken waar wij aandacht aan besteden. Verbouwingdirect.nl verduurzaamt uw herenhuis op het gebied van verwarming, elektriciteit, isolatie en brandveiligheid. Wij passen uw herenhuis aan de eisen van deze tijd aan, met behoud van de eigenheid en charme van uw pand.      

herenhuis-verbouwen-img2@0,5x
Portfolio

Recente herenhuis verbouwingen

Vakmanschap

Herenhuis restaureren met ambachtelijk vakmanschap en liefde voor cultureel erfgoed

Heeft uw herenhuis een fraaie entree, majestueuze voorgevel, prachtige glas-in-loodramen,  klassieke deuren, sierlijk lijstwerk, subtiele ornamenten en een schouw als blikvanger? Met uw herenhuis restaureren brengt Verbouwingdirect.nl uw pand in oorspronkelijke staat terug. Dit doen wij met ambachtelijk vakmanschap, precisiewerk en liefde voor historisch erfgoed. Wij passen het herenhuis aan uw stijl aan, met behoud en respect voor de authentieke cultuurhistorische waarde. De restauratie is vaak een onderdeel van de verbouw of renovatie.

Behoud van uitstraling

Ga in zee met een ervaren en betrokken bouwkundige specialist

Het uitgangspunt bij de restauratie van uw herenhuis is het herstellen van de historische kwaliteiten en het verbeteren van het wooncomfort.  Mogelijk is uw pand een rijksmonument, provinciaal of gemeentelijke monument, of een beeldbepalende woning in een beschermd dorps- of stadgezicht. Er zijn dan beperkingen  bij verbouw- en herstelwerkzaamheden. Wij kunnen u hier alles over vertellen. Er zijn vanuit de overheid verschillende subsidies beschikbaar voor eigenaren van een monumentaal herenhuis, bijvoorbeeld voor onderhoud, instandhouding of herbestemming van uw pand.   

Ga bij een herenhuis verbouwen, renoveren of restaureren in zee met een ervaren bouwkundige specialist. Benieuwd naar de werkwijze van Verbouwingdirect.nl? Bel (020 – 2101 088) of stuur een e-mail naar info@verbouwingdirect.nl voor meer informatie, advies of het maken van een afspraak.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over het renoveren van uw herenhuis?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan