fbpx
Diensten

Dakopbouw op plat of schuin dak

De dakopbouw op een plat of schuin dak is een dakverhoging. De constructie in hout, kunststof of steen creëert extra woonruimte bovenop het huidige dak. Dat levert een aantal voordelen op, terwijl u de kosten eventueel kunt financieren met een (verhoging van de) hypotheek. Bovendien draagt het bij aan een hogere waarde van de woning. Het is op die manier een investering die zich vanzelf terugverdient.

We zijn gespecialiseerd in de verschillende soorten van een dakopbouw, zowel voor een schuin dak als een plat dak. Dus wilt u een extra verdieping realiseren of gaat het u om andere opbouw zoals een dakkapel? We adviseren u graag over de mogelijkheden.

dakopbouw
Onze expertise

Voordelen van een dakopbouw

Een dakopbouw op een schuin of plat dak levert een aantal fijne voordelen op:

 • Extra kamer(s)
  Met de dakopbouw creëren we één of meerdere extra kamers. Dus wilt u een hobbykamer, speelkamer, logeerkamer of een extra badkamer realiseren? Dankzij de opbouw op het dak is het niet nodig om te verhuizen. In plaats daarvan creëert u extra ruimte in uw huidige woning.
 • Meer woonruimte zonder tuin in te leveren
  De extra woonruimte die we met de dakopbouw creëren gaat gelukkig niet ten koste van de tuin. In plaats daarvan gebruiken we de ruimte in de hoogte, bovenop de huidige woning. Dat is ongebruikte ruimte, die met de opbouw heel goed van pas komt.
 • Hogere waarde van de woning
  De waarde van de woning neemt toe, dankzij de dakopbouw. Het is een investering op extra waarde van het huis, dankzij de extra kamer(s) die we realiseren. Zo verdient u de investering weer eenvoudig terug bij verkoop van de woning.
 • Meer natuurlijke lichtinval
  Als we de plannen maken voor de dakopbouw houden we meteen rekening met de natuurlijke lichtinval. Voldoende ramen in de opbouw creëren extra lichtinval, ten opzichte van het dak waar vaak alleen een (klein) dakraam in zit.

Samenstelling dak

De dakopbouw kunnen we maken in hout, kunststof of steen. Dit heeft invloed op de kosten en de duurzaamheid, net als op de mogelijkheden en flexibiliteit. We leggen u graag uit wat de verschillen zijn, om daar een goede keuze uit te maken.

alles is mogelijk

Op een plat of schuin dak

Laat u het dak verbouwen? Het platte dak en schuine dak bieden verschillende mogelijkheden. Op een plat dak kunnen we een volledige verdieping realiseren, om daarmee één of meerdere kamers te creëren.

Een schuin dak biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een enkelzijdige of een dubbelzijdige nokverhoging. We creëren daarmee een hoger plafond en bijvoorbeeld mogelijkheden voor een extra badkamer of een extra slaapkamer. Een schuin dak kunnen we zelfs omvormen naar een plat dak. We verhogen de gevels, die we bovendien aanpassen. Dat biedt bijvoorbeeld extra mogelijkheden voor een zonneterras op het dak of de plaatsing van (meer) zonnepanelen.

Tip: gaat het u niet om een (volledige) dakopbouw, maar zoekt u wel naar een manier om meer ruimte te creëren? Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden van een dakkapel. Ook daarmee kunnen we extra ruimte of zelfs een volledige extra kamer realiseren.

dak-verbouwen-img2@0,5x
Voorkom problemen

Kosten van een dakopbouw op plat of schuin dak

Bent u benieuwd naar de kosten van een dakopbouw op een plat of schuin dak? Dat hangt samen met wat we precies voor u realiseren. We bespreken vooraf de mogelijkheden en schatten dan natuurlijk de kosten in. Een vrijblijvende offerte geeft precies aan wat de kosten zijn en wat we daarvoor realiseren. Tip: in veel gevallen kunt u de dakopbouw financieren met een (verhoging van de) hypotheek.

Heeft u nog vragen over een dakopbouw op een plat of schuin dak? Neem telefonisch, via e-mail of het online contactformulier contact met ons op. We horen graag van u.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over het renoveren van uw dak?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan