fbpx
Diensten

Boerderij verbouwen

Heeft u een oude boerderij gezien en droomt u van het wonen in een boerderij in het mooie buitengebied? Of heeft u al een boerderij in uw bezit en wilt u uw hoeve verbouwen tot enkele woonappartementen of een fantastische eigen woonstek?

boerderij-verbouwen-img1@0,5x
Onze expertise

Ervaren waarom wij het verschil maken?

Roep dan de deskundige hulp in van Verbouwingdirect.nl, dat gespecialiseerd is in boerderij verbouwen, renoveren of restaureren. Onze vakbekwame medewerkers creëren een bijzonder thuis dat historie ademt. Een perfecte woon- en werkplek in het landelijk gebied, met alle ruimte voor thuiswerken, hobby’s uitoefenen, spelen met de kinderen of gewoon lekker ontspannen.

Ambachtelijk vakmanschap, precisiewerk en liefde voor cultuurhistorie

Een boerderij verbouwen, renoveren of restaureren is flink wat werk, waar authentiek vakmanschap, zorgvuldig precisiewerk en liefde voor cultuurhistorie voor gevraagd wordt. Die eigenschappen zijn bij de bouwexperts van Verbouwingdirect.nl in ruime mate aanwezig. Ook als de boerderij fors verbouwd moet worden om deze bewoonbaar te maken, schrikken wij niet terug. Integendeel, wij gaan er met vol elan tegenaan om uw droomstek te realiseren. Wij inventariseren uw wensen en eisen en brengen vervolgens de mogelijkheden in kaart. Specifiek op het gebied van materialen, uitstraling, stijl en nieuwe indeling.

Vollop mogelijkheden

Een boerderij verbouwen biedt vele creatieve mogelijkheden

Een boerderij verbouwen biedt vele creatieve mogelijkheden. Het oorspronkelijke woongedeelte van de hoeve kan worden heringericht. Ruimtes kunnen worden verkleind of vergroot of anders worden ingedeeld. De stallen, de schuren en de deel bieden plaats aan bijvoorbeeld een kinderspeelruimte, loungeruimte, snookerzaal, moestuin, bedrijfsruimte of kantoorplek voor thuiswerken. De specialisten van Verbouwingdirect.nl hebben bij de verbouw enerzijds oog voor de karakteristieke kenmerken van de boerderij en anderzijds voor het eigentijdse woongenot. Een boerderij leent zich uitstekend voor woningsplitsing, een actueel item in deze tijd van woningschaarste.

boerderij-verbouwen-img2@0,5x
Portfolio

Recente boerderij verbouwingen

Verduurzamen

Meer wooncomfort en een lagere energielast bij een boerderij renoveren

De meeste boerderijen zijn relatief oud en matig tot slecht geïsoleerd. Hier valt bij een boerderij renoveren veel winst te behalen. Verbouwingdirect.nl is u van dienst met het aanbrengen van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, het plaatsen van dubbel glas en het zetten van nieuwe kozijnen. Deze verbeteringsmaatregelen zijn eenvoudig en betaalbaar en hebben direct invloed op uw wooncomfort en boerderijwaarde. Gerenoveerde boerderijen hebben de authentieke grandeur en de duurzame technologie van nu. Wij helpen graag met het verduurzamen van uw boerderij. Er zijn vele mogelijkheden voor een aanpassing aan de eisen van deze tijd qua verwarming, elektriciteit, isolatie en brandveiligheid.  Wij denken met u mee en geven u deskundig en eerlijk advies.

Behoud van uitstraling

Boerderij restaureren vraagt speciale aandacht, kennis en vaardigheden

Een monumentale boerderij restaureren vraagt speciale aandacht en vereist speciale kennis en vaardigheid.  De restauratie dient namelijk aan te sluiten op de eisen van de gemeente én de wensen van de eigenaar of bewoner. Bij een verbouwing of restauratie van een boerderij tot woning en/of gastenverblijf of kantoor dient een omgevingsvergunning bij de gemeente te worden aangevraagd, specifiek als er voorgenomen wijzigingen aan het exterieur zijn. De historische details van de hoeve dienen zoveel mogelijk bewaard te blijven om het erfgoed in stand te houden. Met een liefdevolle restauratie brengt Verbouwingdirect.nl uw boerderij terug in oorspronkelijke staat, mét een technisch perfecte conditie. Er is voor particuliere eigenaren in 2020 een Boerderijenfonds in het leven geroepen, een stimuleringsfonds voor herbestemming, verduurzaming en restauratie van agrarisch erfgoed. Eigenaren van boerderijen die aantoonbaar cultuurhistorisch van waarde zijn kunnen een subsidieaanvraag indienen.

Wilt u meer informatie of advies over uw boerderij verbouwen, renoveren of restaureren? Bel (020 – 2101 088) of stuur een e-mail naar info@verbouwingdirect.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Vragen over het renoveren van uw boerderij?

Aannemer Rick van verbouwingdirect

Neem contact op met Rick voor al uw vragen.

Rick van es

Start typing and press Enter to search

Contact

Vraag vrijblijvend een offerte aan